IoT az intelligens város számára

IoT

IoT - Internet of Things

Az Internet használatának és kihasználásának magasabb szintjét képviseli.

A IoT egy internethez kapcsolt eszközkészlet, amely egyedi azonosítóval rendelkezik, és képes különféle (általában a felhőben tárolt) alkalmazásokon keresztül információt cserélni, hogy automatizálja azokat a folyamatokat, amelyekre tervezték őket.

IoT eszközöket úgy programoznak, hogy emberi beavatkozás nélkül hozzanak döntéseket.

Az objektumok, szolgáltatások, emberek és környezetek összekapcsolása számos előnnyel jár:

  • Javított termelékenység: IoT lehetővé teszi a folyamatok nyomon követését és ellenőrzését, ezáltal javítva a termelékenységet és a hatékonyságot.
  • Prediktív elemzés: Nagy mennyiségű adat összegyűjtése lehetővé teszi olyan szempontok kiemelését, amelyek meghaladják az emberi elme egyéni képességeit.
  • Gyors válaszok: A valós idejű figyelés és a reakcióautomatizálás lehetővé teszi a folyamatok optimalizálását és a katasztrófák megelőzését.
  • Az emberi ráfordítás csökkentése a folyamatszabályozásban.


Miért okos város?

Az intelligens város egy olyan várost jelent, amely modern technológiát (ideértve IoT) is használ a lakói érdekében. A modern technológia (IoT) nem feltétlenül luxus, éppen ellenkezőleg, bebizonyosodott, hogy egyszerűsíti létünket és sok szempontból olcsóbbá teszi. Az intelligens és technológiai eszközök képzettebb, egészségesebb, olcsóbb, jobban részt vesznek mindenben, ami a közigazgatási folyamatot jelenti, több lehetőséget kínál az állampolgárok és az üzleti környezet számára, előnyöket jelent, amelyek javított életminőséget jelentenek - könnyebb interakció és barátságosabb az emberek számára város, a környezet, társaik és a még jobb technológiákkal támogatott jövő felé orientálódtak.

A koncepció túlmutat az állampolgárok és a közszolgáltatók kapcsolatán, és olyan eszközöket kínál, amelyek arra ösztönzik az állampolgárokat, hogy aktívabbak legyenek és részesei legyenek a közösségi életnek. Például visszajelzést adni az utak állapotáról, egészségesebb életmódot folytatni, vagy önkéntesként részt venni a különböző társadalmi tevékenységekben. Ily módon az Okos város vonzóbb hely lesz az élet, a munka és az újrateremtés számára.

Szűrők
Sort
display