IoT for Smart City

IoT

IoT - Internetul lucrurilor (Internet Of Things)

Reprezinta un nivel superior de utilizare si exploatare a internetului.

IoT este un ansamblu de dispozitive conectabile la internet care au un identificator unic si care sunt capabile sa schimbe informatii prin diverse aplicatii (de obicei gazduite in cloud) pentru automatizarea proceselor pentru care au fost proiectate.

Device-urile IoT sunt programate sa poata lua decizii fara interventie umana.

Conectand obiecte, servicii, oameni si medii se obtin numeroase beneficii:

  • Imbunatatirea productivitatii: IoT permite monitorizarea si controlul proceselor, permitand astfel imbunatatirea productivitatii si eficientei.
  • Analize predictive: Colectarea unui volum mare de date permite evidentierea unor aspecte care depasesc capacitatea individuala a mintii umane.
  • Raspunsuri rapide: Monitorizarea in timp real si automatizarea reactiilor dau posibilitatea optimizarii proceselor si prevenirii dezastrelor.
  • Reducerea aportului uman in controlul proceselor.


De ce Smart City ?

Un Oras Smart (inteligent) inseamna un oras care foloseste tehnologia moderna (inclusiv IoT) in beneficiul locuitorilor sai. Tehnologia moderna (IoT) nu este neaparat un lux, dimpotriva, s-a dovedit ca ea ne simplifica existenta si o face mai putin costisitoare in multe aspecte. Smart si Tehnologizat inseamna mai educat, mai sanatos, mai putin costisitor, mai implicat in tot ceea ce inseamna procesul de administratie publica, mai multe oportunitati pentru cetatean si mediul de afaceri, beneficii care se traduc prin imbunatatirea calitatii vietii – o interactiune mai usoara si prietenoasa a oamenilor cu orasul, cu mediul, cu semenii si orientat catre un viitor sustinut de tehnologii si mai performante.

Conceptul merge dincolo de relationarea dintre cetateni si furnizorii de servicii publice si ofera instrumentele ce incurajeaza cetatenii sa fie mai activi si mai participativi in viata comunitatii. De exemplu, sa ofere un feedback despre starea soselelor, sa adopte un stil de viata mai sanatos sau sa participe, ca voluntari, la diverse activitati sociale. In felul acesta, un Smart City ("un Oras Inteligent") va fi un loc mai atractiv pentru a locui, a munci si a ne recrea.

Filters
Sort
display